3 Kasım 2011 Perşembe

Berlin Part II

Berlin notlarına devam edelim;

- Metro'da günlük bilet alabilirsiniz. Aldığınız bilet ertesi gün gece 03.00 a kadar geçerli.

- Müze Adası için giriş biletiniz varsa sıra beklemek zorunda değilsiniz, biletinizi göstererek girebilirsiniz. Ama geçici sergiler için serginin giriş parasını ödemeniz gerekiyor.

- Parlemanto binasını gezecekseniz önceden rezervasyon yaptırmanız gerekli.

- Opera Binası ne yazık ki tadilattaydı.

Hoffmann
- Almanya'yı birası ve çikolatası ile biliriz ancak bu listeye marzipanı (badem ezmesi) da ekleyelim. Herhangi bir marketten (Netto gibi bir süpermarket ya da Alexanderplatz'daki Lafayette de olabilir) bol miktarda almanızda yarar var. Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için güzel bir hediye olur. Çikolatayı söylemiyorum bile, birçok tanıdığınız çikolata getirmenizi istemiş olmalı:) Viski severler için Almanya'da fiyatlar oldukça uygun. Hele Türk bölgesi olan Kreuzberg'de bir market keşfettik ki yalnızca alkollu içecek mevcut. Ne isterseniz:)

- Biraseverleri de unutmayalım; Oranienburger Metro Durağından hemen çıkışta Aufsturz isimli bir biracı var. Kitap şeklinde gelen menüde dünyanın dört bir yanındaki biralar mevcut. Kendinizi kısıtlamayın. (Aufsturz- Oranienburger Str. 67)

-Dünya mutfağını sevenler; Berlin'de Vietman ve Hint yemekleri oldukça meşhur. Biz Rosenthaler Platz durağında inip Tor StraBe yönünde ilerleyip Fam Dang isimli bir Vietnam Lokantasına girdik. Lezzetli ve hesaplı olan lokantada iki kişi 20 Euro verdik. Wantan çorbası, tofu, sebze böreği, ananas shake, yasemin çayı ve iki içecek içeriyor. Oldukça doyurucuydu.

- Hint Yemeği için önerebileceğim adres; Kastanienallee 50 deki Aapka. Bölge Rosenthaler'ın biraz üst bölgesi. Çok uzak değil, zaten Berlin'deki ulaşım ağıyla her yer çok yakın:) Neyse Aapka'ya dönelim. Porsiyonlar oldukça büyük geliyor. İki kişi bir ana yemek söyleyebilirsiniz. Gece 22.00 dan sonra happy hour(!) ve koktelyler 3.90 eurodan. Bardaki başarılı barmen ise Türk:)

- Daha hesaplı takılmak isterseniz yine Rosenthaler Platz'ı öneririm. Durağın her çıkışında ya dönerci ya pizzacı var. Yan tarafta da biranızı, kolanızı alabilirsiniz. Büfelerin önünde de banklar var; oturup yiyebilirsiniz. Daha sonra Rosenthaler Str. yönünde yürüyüp istediğiniz bara girebilirsiniz. Barlar da bira genelde 3 euro civarından. Dışarıda ya da içeri de selfservis geçerli. Şaşırmayın, barlar da sigara içiliyor.


Devam edeceğiz :)

1 yorum:

  1. İyi ki ziyaretime gelmişsiniz. Ben de başka bir yolseverle karşılaşmış oldum böylece:)
    Takipteyim!
    Sevgiler

    YanıtlaSil