2 Kasım 2011 Çarşamba

Berlin Dönüşü

Merhaba,
Dört günlük Berlin tatilimiz bitti. Şimdi gidecekler için kullanışlı bilgileri derleme sırasında:)

Öncelikle biz Schönefeld Havaalanına indik, bir de Tegel Havaalanı var ancak şehre çok yakın kaldığı için Kasım 2011 de kapanacak, Schönefeld Havaalanı geliştiriliyor. Biz gece 01.30 da indik. Şehir merkezine inmek için üç seçenek var;

* Airport express treni - ancak gece 23.00 da bitiyor. Ayrıca S-Bahn 9 nolu hatta gidiyor ancak biz oradayken tamirattaydı. Çalışıyor olduğunda sabaha kadar Alexandarplatz'a geçebilirsiniz. Çalışma 11 Kasım'da bitecek.

* Havaalanının önünden kalkan otobüsler - gece 11.00 da bitiyordu.

* Havaalanı önünde bekleyen taksiler, bir çoğu Türk:) Biz Berlin Mitte'ye kadar 40 Euro verdik.

* Ertesi gün 3 günlük AB ve Museuminsel girişini kapsayan City Tour Card (CTC) aldık, kişi başı 31,5 euroydu. Bir de Berlin Welcome Card var ancak o aynı detaylarda 34 Euro. Fakat öğrenciyseniz gitmeden Taksim'deki Genç Tur şubesinden Uluslararası Öğrenci Kimlik Kartı (ISIC) almanızı tavsiye ederim. Gerekenler; yeni tarihli bir öğrenci belgesi, bir fotoğraf ve 15 Tl. Berlin'de bir çok müze ve galeride geçerli. Ulaşım kartı almayın sadece Müze Adasına giriş alacaksanız günlük giriş 14 Euro, öğrenci 7 Euro.

* Müze Adası'nda (Museuminsel) 5 müze var, eğer CTC aldıysanız müzeleri 3 güne yayabilirsiniz. Ki önerim de bu yönde olur. Eğer Cumartesi- Pazar orada olursanız hemen müze adasının yan tarafında bit pazarı kuruluyor. Eski pullar, kartlar, kitaplar, plaklar, antika eşyalar; gezmeye zaman ayırmalısınız. Biz 1 Euro'ya 5 tane bozulmamış Doğu Almanya pullarından aldık.

* Müze Adası'nın hemen yanında Berlin Dom var. Katedrale giriş 7 Euro, biz çok kalabalık olduğu için girmedik. Dış mimarisi oldukça etkileyiciydi.

Berlin Dom
* Berlin'de toplu taşımacılık oldukça gelişmiş, eğer büyük bir istasyonda değilseniz sadece bir merdivenle metroya ulaşıyorsunuz. Biz gece oldukça geç saatlerde bindik, ne daha önce söylenen taşkın gençlerle karşılaştık ne de sıkıntılı bir durum oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder